normen

HKZ Kleine Organisaties.

In één dag begeleiding kan een zorgorganisatie door VMB - Consult naar de HKZ KO certificering geholpen worden. Dit is in Nederland een uniek aanbod.

Centraal bij onze praktische benadering staat dat het kwaliteitssysteem moet werken voor de organisatie en niet andersom. Daarom "geen lijstjes om de lijstjes" en geen onnodige administratie.

Voorwaarden HKZ Kleine organisaties (NEN 143)

Aantoonbaar voldoen aan de eisen

HKZ Kleine Organisaties is een opstapnorm, maar ook een volwaardige HKZ norm die relatief makkelijk te behalen is. Deze norm is niet compatibel met de ISO 9001 en is alleen van toepassing als uw organisatie aan de volgende voorwaarden voldoet:

  1. Maximaal 10 FTE
  2. Eén management, één vestiging
  3. Ingeschreven in de KvK

 

Bij de begeleiding nemen wij u mee in de structuur en logica van de norm en maken we in één dag een praktische vertaalslag naar het managementsysteem van uw organisatie.

Meer details over “HKZ in één dag” kunt u hieronder downloaden in onze informatiefolder.

 

HKZ KO via VMB - Consult

Met de “less = more” aanpak van VMB – Consult kunt u snel en eenvoudig certificeren voor HKZ KO. Minder documenten, geen “lijstjes om de lijstjes”, minder tijdsbelasting en toch een volledig managementsysteem conform alle audit-onderdelen.

Vaste lage prijs

Heeft u een beperkt budget voor het certificeren? HKZ KO begeleiding bij VMB – Consult is beschikbaar voor een vaste lage prijs van €1.895.

Wij begeleiden u bij de implementatie van het begin tot  eind.

Garantie

VMB – Consult begeleidt op basis van audit-vereisten. Vanuit een praktische, no-nonsense aanpak hebben we vele zorginstellingen geholpen bij de HKZ KO certificering.

Wij garanderen dat u klar bent voor de audit en daarmee praktisch zeker uw certificering haalt.

Klant ervaringen

VMB – Consult biedt al vele jaren met veel succes de implementatiebegeleiding voor HKZ KO aan via de aanpak “HKZ in één dag”.

Maar wilt u dit liever horen van één van onze klanten? Vraag via het contactformulier gerust om een referentie uit de Jeugdzorg, GGZ, Ouderenzorg of een andere sector.

Neem contact op

Jaar in kwaliteit
0 +
Multi-site trajecten
0 +
Tevreden klanten per jaar
0 +
Klanttevredenheid 2022
0

Wat zijn de voordelen van een ISO 9001 certificaat?

ISO hanteert een vaste structuur waarbij de hoofdstukken beschrijven hoe de organisatie is vormgegeven.

Waar de beschrijving van het primaire proces bij HKZ normen sector specifiek zijn, zoals bijvoorbeeld voor Kraamzorg, Jeugdzorg, beschrijft de ISO 9001 dit niet specifiek.

Keuze vrijheid bij ISO 9001

Als een zorgorganisatie keuzevrijheid wil bij het inrichten van haar kwaliteitssysteem dan sluit ISO 9001:2015 goed aan. In een ISO 9001 audit, in tegenstelling tot een HKZ audit, wordt meer nadruk gelegd op vragen hoe de organisatie bepaalde normvereisten heeft ingericht. Bijvoorbeeld welke prestatie-indicatoren gebruikt worden en met welk resultaat. 

de voordelen

ISO 9001 en de NEN 15224

De NEN 15224 is de vertaling van ISO 9001 voor de zorgsector. Het volgt in grote lijnen de ISO 9001 structuur. Neem voor meer toelichting contact met ons op.

alt=""

Kan ik normen voor Informatiebeveiliging, de ISO 27001 of de NEN 7510, goed combineren met ISO 9001?

Waar de ISO 9001 zich richt op de managementcyclus van een organisatie, legt de ISO 27001 de nadruk op de informatiebeveiligingsprocessen van de organisatie. 

Een certificering voor Informatiebeveiliging is daarom perfect  te combineren met een certificering voor het managementproces. 

De NEN 7510 is de doorvertaling van de ISO 27001 naar de zorgsector.  

maak kennis

Vrijblijvend een kennismakingsgesprek?

Telefonisch of door middel van een 1-op-1 webinar is is een kosteloos kennismakingsgesprek mogelijk. Neem contact met ons op om uw vragen, uitdagingen of knelpunten aan te geven en we plannen geheel vrijblijvend intake-gesprek.

alt=""

Neem contact op

Download de checklist!

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang de gratis checklist.