Hulp bij tekortkomingen

Het komt met enige regelmaat voor dat een startende organisatie in de zorg ons gedesillusioneerd benaderd. Ondanks begeleiding is de audit afgerond met tussen de 1-4 tekortkomingen als resultaat. Wat een deceptie, wat een waste of time and money en hoe frustrerend.

Ik heb een tekortkoming, help?

In dit artikel

leggen wij uit waarom het behalen van een HKZ Kleine organisaties (HKZ Ko) certificaat tegen een vaste prijs en in minder tijd kan met goed resultaat. 

 

 

Het eerlijke verhaal

Wellicht zit u er nu middenin – in uw oriënteringstraject voor professionele begeleiding. En merkt u de hoeveelheid bureaus en consultants die begeleiding richting certificeren aanbieden. 

De zorgorganisatie krijgt dan de standaard begeleiding die het adviesbureau heeft in combinatie met een set aan documenten, een hoop tips en dan…. nou ja, succes ermee! 

 

 

Hoe staat VMB - Consult ten opzicht van kleine zorgorganisaties?

Het begeleidende verhaal voor de HKZ Ko ligt bij ons wat anders ten eerste omdat ons startpunt anders is. Laten wij maar gewoon transparant zijn over onze ideale klant, dan is dat er alvast gewoon even uit. Onze ideale klant is namelijk die (zorg)organisatie die klein begint, dus met HKZ Ko. Om vervolgens door te groeien naar een van de grotere HKZ normen (Jeugdzorg bijvoorbeeld) of een ISO 9001. Helemaal mooi als er nog een component informatiebeveiliging bijkomt. 

Het begeleiden van organisaties die een dergelijk groeiproces doormaken, is waar onze kracht en onze passie ligt. Onze ervaring is dat de beste wijze om met deze organisaties in contact te komen, is door hen in vroegtijdig stadium te helpen. Het mes snijdt zo aan twee kanten - wij helpen u en u blijft daardoor voor ons een belangrijk en interessante doelgroep. 

 

HKZ in één dag

De tweede reden waarom wij graag met kleine organisaties werken, is omdat wij een beproefd en (al zeggen we het zelf) succesvol concept hebben ontwikkeld onder de naam HKZ in één dag. Dit concept kost eenmalig € 1.095,00. En meer niet. Echt niet. 

 

HKZ in één dag is een recht-toe-recht-aan (no-nonsens) management systeem op basis van een compleet handboek. Dat wil zeggen dat het handboek alle onderdelen afdekt die een nodig zijn voor HKZ voor kleine organisaties. Dit is inclusief alle formulieren. Op de dag van begeleiding doorlopen we op uw locatie dit handboek in zijn geheel (en we tonen ook alvast de onderdelen die voor grotere organisaties wel verplicht zijn opdat u alvast bent voorbereid... ). Na deze dag nog vragen? Overige begeleiding is telefonisch en die is bij ons kosteloos. U gaat zelf aan de slag om de openstaande zaken in te vullen en de ervaring leert dat organisaties in 3 maanden klaar zijn voor certificering. En praktisch altijd zonder tekortkomingen! 

 

Begeleidingsresultaten VMB - Consult –  HKZ KO

De derde reden waarom wij graag met HKZ kleine organisatie werken, is omdat we ons concept graag zien slagen. Onze aanpak is (al zeggen we het zelf…) succesvol in het snel, safe en zonder poespas de HKZ Ko certificering behalen. 

 

Natuurlijk willen we deze aanpak zoveel mogelijk verkopen – wij moeten ook eten. Maar voor ons speelt iets belangrijkers. De HKZ in één dag hebben we ontwikkeld op basis van onze werkervaring in de zorg en het werken met managementsystemen. Hiermee hebben we onze inzichten in effectieve managementsystemen omgezet in een basis voor deze krachtige aanpak (“HKZ in één dag” dus). 

 

In 2021 hadden we met deze aanpak in onze begeleidingstrajecten een 100% score. En iedereen is opgegaan voor certificering en belangrijker: heeft een certificaat aan de muur hangen (#trotsop). 

 

Audits, certificeren en managementsystemen voor de zorg – onze knowhow

Goedkoop is vaak duurkoop. Maar voor HKZ Ko gaat dat niet op. Er is gewoon sprake van een te grote mismatch tussen adviesbureaus en de budgettaire mogelijkheden van kleine zorgorganisaties. Iets meer betalen aan een adviesbureau in de hoop betere begeleiding te krijgen, is geen garantie. De VMB – Consult aanpak wordt gewoon uitermate goed beoordeeld door onze klanten. En dat vinden we – we zeggen het maar zoals het is – gewoon gaaf. 

Contactformulier