Klantencasus

Klantcasus - Structurele ondersteuning

Ambulante zorg en meer

Anass el Youssi van You Care is sinds 2019 actief in de begeleiding van jongeren van 18 tot en met 23 jaar. Over de oprichting van You Care zegt Annas: “we zagen dat jongeren in onze regio begeleiding nodig hadden bij uiteenlopende hulpvragen zoals bij zelfstandig wonen en omgaan met ADHD of omgaan met agressie”. Volgens Anass is het bij het bereiken van de 18-jarige leeftijd – waarbij jeugdzorg stopt – belangrijk dat actieve begeleiding mogelijk blijft. Zeker met het tekort aan woningen is het belangrijk dat wordt voorkomen dat de jongeren op straat terechtkomen.

You Care biedt in de regio Gelderland ambulante zorg en heeft ook eigen woonlocaties waar tot 24 jongeren begeleid kunnen worden richting zelfstandig wonen. You Care doet dit kleinschalig – we werken met teams met elk een eigen teammanager. Dat houdt onze zorg dicht bij de cliënt alhoewel het wel wat meer overhead oplevert. 

Van tekortkoming naar structurele verbeteringen

Om in aanmerking te  komen voor gemeentelijke aanbesteding zijn we ons gaan kwalificeren voor HKZ Kleine organisaties. Hiervoor hebben we een systeem ingericht met alle informatie die de wet- en regelgeving aan ons eisen. De audit van Dekra leverde echter een aantal tekortkomingen op. Het systeem dat we hadden was goed, maar inhoudelijk moesten we nog een aantal verbeterslagen maken. Met VMB – Consult zijn we direct aan de slag gegaan voor het oplossen van onze tekortkomingen en hebben ons certificaat alsnog snel behaald.

Maar omdat een HKZ certificering slechts een momentopnamen is, hebben we besloten dat  we structureel inhoudelijke begeleiding in wilden zetten.

VMB – Consult kan inhoudelijk goed adviseren, meekijken en meedenken hoe wij onze werkzaamheden plannen, uitvoeren en evalueren. VMB – Consult kijkt daarom maandelijks/wekelijks met ons mee bij onze dossiervorming en rapportages.

Er kan een keer niet goed gerapporteerd worden. Maar nu leveren afwijkingen in bijvoorbeeld rapportages tot zinvolle input om onze structuur van werken te verbeteren. En elke teamleider leert hiervan. Dit stelt ons als organisatie beter in staat om ons te focussen  op het doel dat we met de cliënt willen behalen. En dat resulteert uiteindelijk in de goede zorgverlening voor onze cliënten. De begeleiding van VMB – Consult is zonder poespas, zonder overbodige documentatie en formulieren. Maar het levert wel alle vinkjes op die HKZ uiteindelijk vereist. Het beste van 2 werelden!

Klaar om ook jouw kwaliteit naar een hoger niveau te tillen?

2018

Zijn wij opgericht

50+

ISO & HKZ certificeringen

20+

Jaar ervaring in certificeringsbegeleiding

Onze aanpak

Resultaat gericht

Wij staan voor praktisch kwaliteitsmanagement. Nuttig voor de ondernemer, handig voor de medewerkers. Geen lijstjes om de lijstjes. Het uitgangspunt: kwaliteit is van iedereen, niet van een kwaliteitsmanager of “omdat het moet van de auditor”.

Onze kernwaarden

less = more

Praktische info en taken in een up2date auditeerbaar managementsysteem

Praktisch samenwerken

Met praktische begeleiding tot aan de externe audit wordt kwaliteit van iedereen

Meerwaarde

Ondersteuning bij het continu verbeteren van de zorgverlening en klanttevredenheid