Nulmeting

nulmeting

Nulmeting

Met een nulmeting wordt bepaald waar de organisatie staat ten opzichte van de norm.

3 stappen bij de nulmeting

Een nulmeting van VMB -Consult levert een kant & klaar projectplan op.

Bij een nulmeting bespreken we de organisatie, de eisen van de norm en de status van het huidige managementsysteem.

Een nulmeting altijd vooraf?
Een nulmeting is een eerste of een laatste toets waarmee duidelijk wordt of de organisatie door de audit heenkomt.

Tarieven per norm

HKZ Kleine organisaties:                  € 695

ISO 9001:                                                   € 895

NEN 7510 inclusief ISMS:                € 2650

NEN 7510 maatregelen:                   € 1450

Stap 1 | De organisatie

In de nulmeting doorlopen we de bedrijfsactiviteiten en brengen we in kaart hoe de organisatie is opgezet. We maken als het ware een foto van de interne organisatie en bespreken de belangrijkste processen en verantwoordelijkheden. We bespreken welke uitdagingen vanuit de omgeving (context) op de organisatie afkomen, inclusief de kansen en risico’s voor de organisatie. Deze aanpak levert gelijk de basis voor een bedrijfsplan of meerjarenbeleidsplan die ISO 9001 verwacht. In ISO-termen komt dit terug in hoofdstuk 3 organisatiebeschrijving en hoofdstuk 4 – context analyse.

Stap 2 | Selectie norm

Na de nulmeting gesprekken zijn organisatie vaak verbaasd dat ISO 9001 (of NEN 15224) prima geschikt kan zijn voor het certificeringstraject. En soms zelfs interessanter dan een HKZ schema*. In het intake gesprek bespreken we de verschillen tussen een ISO, NEN of HKZ en welke voor- en nadelen deze voor de organisatie hebben. We bespreken updates die er binnen de norm eventueel zijn geweest en de verschillen tussen certificerende instellingen. Op basis van het gesprek geven wij desgewenst een advies over de te hanteren norm.

* hoe dit kan? Lees artikel ISO of HKZ

Stap 3 | Status kwaliteitssysteem

Beschikt de organisatie al over een managementsysteem en is er voldoende aandacht voor geweest het afgelopen jaar? Vaak komen we tegen dat het managementsysteem te uitgebreid is met veel procesteksten en documenten die nauwelijks worden gebruikt in de praktijk. In de intake bespreken we mogelijkheden om een bestaand systeem beter te laten aansluiten bij de dagelijkse praktijk, meerwaarde voor de organisatie te creëren en beter te laten aansluiten bij wat voor een audit relevantie is.

Met een nulmeting weet je in één dag waar je staat

Aan de nulmeting wordt in het algemeen één dagdeel besteed en dit is dan tevens een kennismakend gesprek. Uit de nulmeting komt een traject-voorstel met inzicht in de doorlooptijd en de kosten tot aan certificering. Hierbij bieden die consultants van VMB – Consult een plan van aanpak met gebruik van onze standaarden, sjablonen en formulieren.

Meer lezen over wat er op een organisatie afkomt bij certificeren? Lees over de fases die er bij certificeren zijn in het artikel “wat komt er allemaal op je af bij certificeren”

de voordelen

Webinar certificeren voor kleine zorgorganisaties

Heb je al enige tijd minder aandacht besteed aan je managementsysteem, of weet je niet zeker of het managementsysteem nog up2date is voor de ISO 9001 of HKZ normen? Wil je inzicht in hoe je een plan van aanpak maakt of welke norm het meest geschikt is voor een kleinschalige zorginstelling? Tips om jouw managementsysteem efficiënter in te richten? Voldoe ik aan eventuele nieuwe eisen? Deze vragen bespreken we allemaal in een webinar van 60 minuten. Meld je aan via het contactformulier om de eerstkomende data te horen te krijgen. 

maak kennis

Vrijblijvend kennismaken voor een nulmeting?

Telefonisch of door middel van een 1-op-1 webinar is is een kosteloos kennismakingsgesprek mogelijk. Neem contact met ons op om uw vragen, uitdagingen of knelpunten aan te geven en we plannen geheel vrijblijvend intake-gesprek.

Contactformulier